-Δικτυακή Τηλεόραση -Θαύματα βίντεο-οι Άγιοι και οι Πατέρες είπαν

Η εμφάνιση του Αρχαγγέλου Ραφαήλ

Η εμφάνιση του Αρχαγγέλου Ραφαήλ. Πώς εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος Ραφαήλ; Ποιο ήταν το θαύμα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ; Με ποιον τρόπο μας προστατεύει ο Αρχάγγελος Ραφαήλ; Ποιους ανθρώπους προστατεύει ο Αρχάγγελος Ραφαήλ; Ποιες συμβουλές μας δίνει ο Αρχάγγελος Ραφαήλ;

Η εμφάνιση του Αρχαγγέλου Ραφαήλ ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός για εμάς τους ανθρώπους και ταυτόχρονα μας δείχνει την προστασία του Θεού την οποία μας την δίνει μέσω του Αρχαγγέλου Ραφαήλ. Βέβαια εμφανής είναι και η αγάπη του Αρχαγγέλου Ραφαήλ που μας κάνει γνωστό ότι μεταφέρει τις προσευχές μας στο θρόνο του Θεού.

Η παρουσία του Αρχαγγέλου Ραφαήλ καθώς και όλων των αγγέλων και αγγελικών ταγμάτων, είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική για τη ζωή μας. Οι άγιοι άγγελοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας φυλάξουν από κάθε κακό, γι’ αυτό άλλωστε ο κάθε άνθρωπος έχει πάντα δίπλα του τον φύλακα άγγελό του. Μπορεί εμείς να μην τον βλέπουμε, εκείνος όμως 24 ώρες το 24ώρο βρίσκεται δίπλα μας, άγρυπνος φρουρός και φύλακας, που μας προστατεύει από κάθε δαιμονική επίθεση. Αν η πνευματική μας κατάσταση ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό, τότε θα μπορούσαμε κι εμείς να δούμε τον φύλακα άγγελό μας και όχι μόνο αυτό, αλλά και να δούμε πως και με ποιον τρόπο μας προστατεύει.

Βέβαια, η ζωή μας πολλές φορές είναι τέτοια, που κάνει τον φύλακα άγγελό μας να μας αποστρέφεται και εξαιτίας μας να μας γυρίζει την πλάτη. Η αμαρτία ή οι αμαρτίες μας που όταν τις κάνουμε, δημιουργούν στον φύλακα άγγελό μας μια αποστροφή και θλίψη και τον οδηγούμε στο να μην μπορεί να μας προστατέψει. Η αμαρτία μας, γίνεται ένα τείχος που δεν αφήνει τον άγγελο να μας προστατέψει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί η αμαρτία τον διώχνει μακριά μας.

Δεν πρέπει ξεχνάμε ότι εκτός από τον φύλακα άγγελο που έχουμε, ο οποίος εκτός από την προστασία που μας παρέχει, μας παρηγορεί, μας διώχνει τον πόνο μας, συμπάσχει μαζί μας και χαίρεται για την πνευματική μας πρόοδο, ο Θεός στέλνει κι άλλους Αγγέλους ή Αρχαγγέλους, όπως ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, ο Αρχάγγελος Ουριήλ κ.α. για να μας βοηθούν στον πνευματικό μας αγώνα.

Στην καθημερινή βραδινή μας προσευχή, στο απόδειπνο, υπάρχει μια ευχή που είναι αφιερωμένη για τον φύλακα άγγελο, όπου του ζητάμε να μην μας εγκαταλείψει λόγω των αμαρτιών μας, να μας σκεπάζει μέρα και νύχτα και να πρεσβεύει για εμάς στον Θεό. Και καλό είναι, καθημερινά να λέμε το απόδειπνο και να ζητάμε την βοήθεια του φύλακα αγγέλου μας.

👉 Ο Φύλακας Άγγελος και η δημιουργία των Αγγέλων https://youtu.be/hmfZ8f8fP5I

👉 Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Παναγίας (με μετάφραση) https://youtu.be/oNJwJ1yluJE

 

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης