-Ανακοινώσεις

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο γέροντας Γρηγόριος, πνευματικός πατέρας της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής

 

Εκοιμήθη εν Κυρίω μετά από χρόνια δοκιμασία ο Γέροντας Γρηγόριος Παπασωτηρίου, πνευματικός και κτήτορας της  Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, πνευματικό τέκνο του αγίου Παϊσίου.

Ο Μακάριος Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης μαζί με το Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Γέροντα Γρηγόριο και τη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ευφημία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής

Ο Μακαριστός Γέροντας χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κασσανδρείας κυρού Συνεσίου Βισβίνη και τοποθετήθηκε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

To 1977 με την ευλογία του μακαριστού Κασσανδρείας Συνεσίου και την πνευματική καθοδήγηση του αγίου Παϊσίου ίδρυσε το γυναικείο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, με πρώτες μοναχές τις αδερφές Ευγενία και Μαρία Χωριατάκη, την Σοφία Κενανίδου από την Μεταμόρφωση Χαλκιδικής καθώς και τις αδερφές Τσαπράζογλου από το Βατοπέδι Χαλκιδικής.

Ο μακαριστός Γέροντας Γρηγόριος υπήρξε πνευματικό τέκνο του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του οποίου έλαβε και το αγγελικό σχήμα και κατόπιν δικής του υποδείξεως και ευλογίας ανέλαβε πνευματικός της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, η οποία σήμερα αριθμεί περί τις 50 μοναχές.

Ακούστε ομιλία του μακαριστού Γέροντα Γρηγορίου, κατά τη διάρκεια της οποίας διαβάζει και ερμηνεύει από τις Επιστολές του Αγίου Παΐσιου του Αγιοιρείτου.

Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε την ομιλία.

 

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης