Πολιτισμός

JONATHAN JACKSON + ENATION: «Basileia ton Ouranon»

pemptousia fm - logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

 JONATHAN JACKSON + ENATION: «Basileia ton Ouranon»

Η Πεμπτουσία κυκλοφορεί αποκλειστικά στη χώρα μας τη Συλλογή «Basileia ton Ouranon», με τα καλύτερα τραγούδια των Jonathan Jackson + Enation.

Ο Jonathan Jackson είναι γνωστός ηθοποιός του Χόλλυγουντ, με 5 τηλεοπτικά βραβεία Έμμυ στην κατοχή του και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αμερικανική καθημερινή σειρά «General Hospital».
Εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με τη μουσική. Στις μουσικές του αναζητήσεις πλαισιώνεται από το συγκρότημα Enation, από το 2002, και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 9 ολοκληρωμένες δουλειές (LP και EP). Ξεκίνησαν από το Battle Ground της Ουάσιγκτον, ενώ τώρα έχουν την έδρα τους στο Nashville του Τένεση. Κινούνται στο χώρο της ροκ (Euro, alternative, pop rock), με κύρια μουσική επίδραση από τους U2 και γενικά από την ευρωπαϊκή pop rock σκηνή.
Ο Jonathan Jackson είναι ο συνθέτης και ο στιχουργός του συγκροτήματος και όπως δηλώνει, επεξεργάζεται ιδιαίτερα το στιχουργικό μέρος των τραγουδιών τους. Το Πάσχα του 2012 βαπτίστηκε Ορθόδοξος.
Ο ίδιος εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του που θα κυκλοφορήσει η συλλογή “Basileia ton Ouranon” από την Πεμπτουσία αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία που είχε παραχωρήσει τον Απρίλιο του 2015, δήλωσε σχετικά με την μουσική του:

«Νομίζω ότι ο στόχος στη μουσική, όπως είχε πει ο Bob Dylan, η υψηλότερη μορφή τραγουδιού είναι η προσευχή. Και το πιστεύω αυτό. Και ο Bob Dylan και ο Bono και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες, είπαν ότι τα καλύτερα μουσικά κομμάτια μας δεν είναι γραμμένα από εμάς, εμείς απλά τα ανακαλύψαμε, αυτά ήταν ήδη γραμμένα, και εμείς απλά τα ανακαλύψαμε. Οπότε έχουμε μία σχέση με το Θεό, ο οποίος «περπατά στο δωμάτιο» κατά κάποιο τρόπο, για να δημιουργηθεί κάτι το οποίο θα έχει πραγματική αξία. Η προσευχή για εμένα, στους στίχους και στη μουσική, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα, για να υπάρξει ένα είδος θεραπείας, ένα είδος αφύπνισης και πόθου για το Θεό. Συνεπώς, η μουσική αυτή δεν είναι γραμμένη μόνο για Χριστιανούς, αλλά είναι για τον καθένα, και θέλω η μουσική και οι στίχοι μου να μιλούν στους ανθρώπους ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται.
Το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι φτιαγμένο για τον κόσμο. Προσπαθούμε να είμαστε στο σωστό δρόμο και να τραβούμε τον κόσμο σ’ αυτόν, χωρίς να κάνουμε κήρυγμα, αλλά με το να τον εμπνέουμε και να τον οδηγούμε… στον χώρο της καλοσύνης, της ευσπλαχνίας και της αγάπης».

Συνεντεύξεις του Jonathan Jackson στην Πεμπτουσία υπάρχουν στους συνδέσμους:

www.pemptousia.gr/video/tzonathan-tzakson-ithopios-pos-egina-orthodoxos/

www.pemptousia.gr/video/jonathan-jackson-to-minima-tis-mousikis-ton-enation/

Παραγωγή:
pemptousia.fm (διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας)

Διανομή:
MLK,  Χρωμοδιάσταση ΕΠΕ

Στοιχεία επικοινωνίας:

www.jonathanjackson.com
www.enationmusic.com
https://www.facebook.com/JonathanJacksonandEnation
http://www.twitter.com/enation/

Διαδικτυακό ραδιόφωνο pemptousia.fm
www.pemptousia.gr
www.facebook.com/pemptousiagr
[email protected]

Χρωμοδιάσταση ΕΠΕ
www.facebook.com/MusicLinksKnowledge
www.youtube.com/MusicLinksKnowledge


Τζόναθαν Τζάκσον-Jonathan Jackson

Τζόναθαν Τζάκσον-Jonathan Jackson2

Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός,   Μ. Νουάρου 22, 151 26   Μαρούσι,
τηλ. 210-6141171 [email protected]

 

Copyright © 2015 Πεμπτουσία, All rights reserved.
Λαμβάνεται αυτό το email γιατί έχετε ζητήσει να ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα της Πεμπτουσίας. Σε περίπτωση που έχετε λάβει αυτό το email κατά λάθος παρακαλούμε επιλέξτε το σύνδεσμο unsubscribe from this list ώστε να διαγραφείτε από τη λίστα μας.

Our mailing address is:

Πεμπτουσία

Μ. Νουάρου 22

Μαρούσι, Αττική 15126

Greece

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης