-Γέροντες της εποχής μας -Φωτοθήκη

Eυλογία από τoν τάφο του Οσίου Παϊσίου στη Σουρωτή.

Της ενθέου αγάπης το πυρ δεξάμενος,  υπερβαλλούση ασκήσει εδόθης όλος Θεώ και παράκλησις πολλών ανθρώπων γέγονας,  λόγοις θείοις νουθετών,  προσευχαίς θαυματουργών,  Παΐσιε θεοφόρε,  και νυν πρεσβεύεις απαύστως υπέρ παντός του κόσμου,  Όσιε.

Της ενθέου αγάπης το πυρ δεξάμενος, υπερβαλλούση ασκήσει εδόθης όλος Θεώ και παράκλησις πολλών ανθρώπων γέγονας, λόγοις θείοις νουθετών, προσευχαίς θαυματουργών, Παΐσιε θεοφόρε, και νυν πρεσβεύεις απαύστως υπέρ παντός του κόσμου, Όσιε.

Στους προσκυνητές που επισκέπτονται το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή, στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του άρτι αγιοκαταταχθέντος Οσίου Παϊσίου, δίδεται ως ευλογία η παραπάνω εικόνα. Πρόκειται για έργο που αγιογραφήθηκε από τις αδελφές του Ιερού Ησυχαστηρίου και με το οποίο ιστορείται η αγιασμένη μορφή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη. Ας σημειωθεί ότι οι φιλότεχνες αφελφές της Μονής, όταν ήταν εν ζωή ο Άγιος Γέροντας και με υπόδειξή του, ιστόρησαν τις μορφές του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Αγίας Ευφημίας και του Αγίου Αρσενίου. Ας είναι η ευλογία σε όλους όσους επισκέπτονται τον αγιασμένο του τάφο και ζητούν τις προς Κύριον πρεσβείες του, αλλά και σε όσους για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν εκεί και να πάρουν ως αντίδωρο το ιερό εκτύπωμα της μορφής του Οσίου Παϊσίου.

ΠΗΓΗ:ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης