-Ανακοινώσεις -Γέροντες της εποχής μας -Δικτυακή Τηλεόραση βίντεο-Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης βίντεο-Γέροντες της εποχής μας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης -Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

Η ιερά ακολουθία των εγκαινίων θα προβάλλεται ζωντανά στο διαδίκτυο http://videos.dcon.com.cy/videos/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

6:00μ.μ. – 2:00π.μ.

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα εγκαινίων

 

Μετά την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή σας προσκαλεί, όπως παραστείτε στα εγκαίνια (μύρωμα) του νεόδμητου και περικαλλούς προσκυνηματικού Ναού επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου, στην περιοχή Εκάλης (έναντι Τσιρείου σταδίου) στη Λεμεσό.

Την Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει την νύκτα της Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κος Νικόλαος και Λήδρας κος Επιφάνειος. Ο πανιερώτατος θα μεταφέρει μαζί του τα τίμια λείψανα τριών Μαρτύρων (Αγίων Ηρακλειδίου, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία θα τοποθετηθούν στις τρεις Αγίες Τράπεζες του Ναού, τα οποία θα αφιερωθούν επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά. Η Ιερα Ακολουθία των Εγκαινίων θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 2.00.το πρωί.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων  διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015.

v  Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι  και τις 8.00 το βράδυ

v  Καθημερινά θα τελούνται θείες Λειτουργίες και άλλες ακολουθίες.

 

Οικουμενικός Πατριάρχης -Κύπρος -Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Ο Βίος του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου

Φάρασσα και ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

Ιστορική Αναδρομή μέχρι τα Θυρανοίξια του Ναού

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: Πώς έζησα τον Γέροντα Παΐσιο

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου βρίσκεται σε περιοχή της Εκάλης Λεμεσού.  Βρίσκεται βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος του Τσιρείου Σταδίου.  Ο Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού με δύο τρούλους και τέσσερα παρεκκλήσια.  Στον ημιυπόγειο χώρο λειτουργεί εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, αίθουσα ψυχαγωγίας των νέων, βιβλιοθήκη και αρχονταρίκι.

***********************************

Κάθε Δευτέρα απόγευμα 6.00μ.μ. τελείται εκ περιτροπής ιερά παράκληση  στον Άγιον Αρσένιο τον Καππαδόκη όπου εκτίθενται για προσκύνημα και τα χαριτόβριτα λείψανα του Αγίου, στην Παναγία τη Μαχαιριώτισσα, στην Παναγία την Ελαιοβρύτισσα (μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Ελαοβρύτισσας που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους), στον Όσιο Δαβίδ και στον Άγιο Μάμα το Μεγαλομάρτυρα όπου εκτίθενται και τίμιο λείψανο των Αγίων.

 

ΠΗΓΗhttp://www.agiosarsenios.com/

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης