Ανακοινώσεις Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος:«Να λογαριαστούμε ναι. Να δούμε τί χρωστάμε, αλλά και τί μας οφείλουν».

Η Ευρώπη ανταποκρίνεται στο όραμα των πρώτων ευρωπαϊστών ή έχει καταντήσει ένα σύστημα τραπεζικής τοκογλυφίας αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος από τη Φλώρινα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

«Θα πρέπει να ζητήσουμε «τεφτέρι», να δούμε τί ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό, τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τί είναι αλήθεια;» ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να «ανασταλούν» οι ιδεολογίες, να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο αν στρατευθούμε μαζί, αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας.

«Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι` αυτόν αγωνιστήκαμε ανά τους αιώνες… Για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και ας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας» τόνισε.

ΠΗΓΗ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης