βίντεο-Άγιον Όρος βίντεο-Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός βίντεο-Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου

Πλήθος κόσμου στην συναυλία «Φως στην Οικουμένη» – (Video)

Κατάμεστη ήταν το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2011 η αίθουσα «Αθηναΐς» στο Πολυχώρο Πολιτισμού στο Βοτανικό για την εκδήλωση με τίτλο «Φως στην Οικουμένη».

Την έναρξη της συναυλίας έκανε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» κ. Νικόλαος Γκουράρος.

Ο κ. Γκουράρος στο χαιρετισμό του, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία του διαδικτυακού περιοδικού «Πεμπτουσία» το οποίο είχε αρχίσει την κυκλοφορία του σε έντυπη μορφή για εννέα συναπτά έτη και τώρα είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι το περιοδικό με τρίπτυχο «Πολιτισμός – Επιστήμες – Θρησκεία», υπάρχει στα ρώσικα, τα ρουμανικά και τα αγγλικά.

Τα κορίτσια της παιδικής χορωδίας «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγκα της Ρωσίας, συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους ψάλλοντας ύμνους στα ελληνικά και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και την Ρωσία.

Να αναφερθεί ότι την χορωδία συνόδευε το μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Κετεντζόγλου με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και η Γερόντισσα Νικολαϊα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Μαλαγιαροσλάβετς Καλούγκα, η οποία ευχήθηκε στα Ελληνικά «Καλά Χριστούγεννα».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με την ομιλία του «Έλαμψε Χριστός, φως εις την οικουμένην».

ΠΗΓΗ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης