Ανακοινώσεις

3 χρόνια vatopaidi.wordpress.com (Οκτώβριος 2008 – Οκτώβριος 2011)

VatopaidiFriend:Πριν από 3 χρόνια,  σχεδόν όλοι οι μέχρι τότε «φίλοι» της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου έκαναν ότι δεν την ξέρουν, και ξαφνικά δεν ήθελαν να έχουν πια καμμία σχέση μαζί της. Η επίθεση, που δεχόταν, είχε κλείσει όλους τους πιθανούς τρόπους έκφρασης, με αποτέλεσμα η Μονή να είναι ανήμπορη να παρουσιάσει την αληθινή πλευρά της «υπόθεσης Βατοπαιδίου». Τότε ήταν που ξεκίνησε μια προσπάθεια να δοθεί ένα βήμα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ώστε να μπορέσει να προβάλει την αλήθεια.

Έτσι, χωρίς συμμάχους,  έχοντας να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιδράσεις, χλευασμούς, ειρωνείες και μερικές φορές βρισιές, προσπαθήσαμε να απαντάμε σε όλους με αγάπη και υπομονή, εξηγώντας με στοιχεία το τι είχε γίνει.

Προσπαθώντας, λοιπόν, πάντα να κρατήσουμε την ποιότητα της αισθητικής και των κειμένων σε υψηλά επίπεδα, μαζί με τον σεβασμό στον κάθε αναγνώστη, προχωρήσαμε και κερδίσαμε ένα μεγάλο αριθμό τακτικών αναγνωστών. Τότε, άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα blogs, ακολουθώντας τα πρότυπά μας, που αναδημοσίευαν τα άρθρα και τις ανακοινώσεις της Μονής, και φίλοι του ιστολογίου, άρχισαν να γράφουν άρθρα για την Μονή και τον γέροντα Εφραίμ.

Μετά, ρεπορτάζ και στοιχεία άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι αυτά που λέγαμε από την αρχή ήταν η πραγματική ιστορία. Και, τον ίδιο ακριβώς μήνα που γεννήθηκε το σάιτ, έρχεται μετά από τρία χρόνια στο φως η μεγάλη έρευνα που μπορείτε να παρακολουθήσετε απόψε στην τηλεόραση. Εμείς, συνεχίσαμε πάντα με θετικό τρόπο, να «αναπαύουμε» τους αναγνώστες, χωρίς επιθέσεις, μομφές, φωνές και μιζέρια.

Ακόμη και τώρα, μετά από τρία χρόνια, προσπαθούμε, να κρατάμε το vatopaidi.wordpress.com, ένα ιστολόγιο ηρεμίας και δυναμικής παρουσίας μέσα στον χώρο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Η μόνιμη παρουσία μας στα τρία πρώτα ιστολόγια της wordpress στην Ελλάδα, αντικατοπτρίζει, την πολύ σκληρή δουλειά, επτά ημέρες την εβδομάδα επί τρία χρόνια χωρίς διακοπή, την ποιότητα, την πρωτοπορία, την αγάπη, και την αφοσίωση, με τα οποία φτιάχτηκε αυτό το σάιτ.

Όσο καιρό βρισκόμαστε στην διαχείριση του ιστολογίου μας, θα προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις προτιμήσεις σας, χωρίς να κατεβάζουμε το πνευματικό επίπεδο.

Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη που είχαμε, ξεκινώντας αυτή την ιστοσελίδα, από τον κύριο Αλέκο και την κυρία Μαρία Χριστοδούλου, και επίσης από το Μοναστήρι της Λεπαβίνας στην Κροατία και την κυρία Ραντμίλλα Μαξίμοβιτς. Και πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε εσάς τους αναγνώστες του vatopaidi.wordpress.com.

Ο Θεός να μας ελεήσει όλους και την Ελλάδα μας.

Ζήσης Παπανικολάου

ΠΗΓΗ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης