Άγιον Όρος Ανακοινώσεις Ι.Μ.Εσφιγμένου

Νέο προφίλ της Ι.Μ.Εσφιγμένου στο Facebook.

Χαράλαμπος: Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε από την καθημερινή μας εμπειρία στη ζωή, όταν λαμβάνει χώρα μια προσπάθεια, που ως συστατικό και στόχο της έχει την Αγάπη, το καλό, τη συμπαράσταση στον πονεμένο, την πνευματική τόνωση και την ψυχική ενθάρρυνση, πάντοτε εμφανίζονται εμπόδια.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, με την ευλογία του Αγίου Καθηγούμενού της Αρχιμ.κ.κ.Χρυσοστόμου, είχε δημιουργήσει ένα προφίλ στο Facebook, μέσα από το οποίο προσέφερε μεγάλο πνευματικό έργο και μεγάλη βοήθεια σε πολλούς αδελφούς μας. Είναι πάρα πολλές οι προσωπικές μαρτυρίες και οι εμπειρίες εκ των οποίων άλλες είναι γνωστές και άλλες άγνωστες σε εμάς. Αποτέλεσμα αυτής της ευλογημένης προσπάθειας  ήταν η αύξηση του ο αριθμού των φίλων της Μονής πέραν των 5.000. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία και δεύτερου προφίλ, ως συνέχεια του πρώτου, με σκοπό τη φιλοξενία περισσοτέρων φίλων, όπου κι εκεί παρατηρήθηκε ραγδαία προσέλευση. Αυτό, όμως, δεν άρεσε σε κάποιους, και πριν από περίπου δέκα ημέρες, χωρίς καμία προειδοποίηση, έκλεισαν ξαφνικά και τα δύο προφίλ. Μετά από έντονες παρακλήσεις των φίλων της Μονής, έχει δημιουργηθεί και πάλι ένα νέο προφίλ από την Μονή, το »Εσφιγμένου Ιερά Μονή» , όπου μπορούμε και πάλι να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο καλός Θεός να δίνει κουράγιο και δύναμη στον Άγιο Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Ι.Μ.Εσφιγμένου, καθώς και σε όλους τους Αγιορείτες Πατέρες, για τον πολύτιμο για εμάς αγώνα τους στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!! Η Κυρά του Αγίου Όρους, η Παναγιά μας, να τους οδηγεί και να τους στηρίζει στο θεάρεστο έργο τους!!

(»Γέροντες της εποχής μας»)

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης