-Ανακοινώσεις

Η ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία των τελευταίων χρόνων

Με αμείωτο πάθος, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες, σφυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν υπάρχουν αρχηγοί, είμαστε όλοι μαζί», χιλιάδες Αγανακτισμένοι πολίτες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρέμειναν όλο το βράδυ μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, παρατείνοντας και σε χρόνο την ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

«Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;» έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους Αγανακτισμένους, οι οποίοι κατέκλυσαν και αυτοί με τη σειρά τους κεντρικές πλατείες όλης της Ευρώπης, πιστοί στο δεύτερο ραντεβού τους. Οι πολίτες έστειλαν, έτσι, μήνυμα κατά της οικονομικής κρίσης, των αυστηρών μέτρων λιτότητας και της ανάγκης να αναλάβουν οι πολιτικοί της ευθύνες τους.

Χαρακτηριστικό της ολονύχτιας διαμαρτυρίας ήταν η δυναμική παρουσία της νεολαίας, η οποία δηλώνει άκρως απογοητευμένη από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών, από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, έφτασαν με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στην καρδιά της Αθήνας, για να δώσουν το παρών τους στην ειρηνική διαμαρτυρία, με ένα κεντρικό σύνθημα: «Ελλάς, Ελλάς».

ΠΗΓΗ1

ΠΗΓΗ2

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης