-Ανακοινώσεις

Στραγγάλισε το παιδί της διότι την ενοχλούσε όταν έπαιζε στο Ίντερνετ.

Μητέρα συνελήφθη στη Νότια Κορέα για τον φόνο του τρίχρονου γιου της, τα κλάματα του οποίου την ενοχλούσαν όταν έπαιζε στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τους περισσότερους «εθισμένους» στο Ίντερνετ στον κόσμο και η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συχνά περιστατικά που έχουν σχέση με τον εθισμό αυτόν.

Η γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, έπαιζε on line παιγνίδια επί δέκα ώρες κάθε μέρα και στραγγάλισε το παιδί της γιατί είχε ουρήσει στο πάτωμα και την ενοχλούσαν τα κλάματά του.

«Είπε ότι ήταν έξαλλη γιατί ήθελε να ξεκουραστεί λίγο, αφού είχε παίξει επί τετράωρο στο Ίντερνετ κατά τη διάρκεια εκείνου του πρωινού», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σιονάν.

Η αστυνομία την περιέγραψε ως «ναρκομανή» των on line παιγνιδιών. Η γυναίκα έπαιζε παιγνίδια της τράπουλας και παιγνίδια ανατροφής εικονικών ζώων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η κυβέρνηση ανεβάζει σε δύο εκατομμύρια του «εθισμένους» στο Ιντερνετ και στα βιντεοπαιγνίδια, επί πληθυσμού 50 εκατομμυρίων, και έχει αναγγείλει ότι ξεκινά τον επόμενο χρόνο μία εκστρατεία κατά του εθισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή λογισμικού που θα επιτρέπει στα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο να περιορίζουν τον χρόνο που περνούν στο Ίντερνετ.

Τον Μάιο 2010, ένας άνδρας είχε καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκισης, αφού άφησε, μαζί με τη γυναίκα του, να πεθάνει από την πείνα το μωρό τους ηλικίας τριών μηνών, διότι ήταν πολύ απασχολημένοι με την ανατροφή του εικονικού μωρού τους στο Ίντερνετ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης