-Ανθρώπινες ιστορίες

Γιατί;;;

Πολλοί άνθρωποι από μικρή ηλικία αρχίζουν να αναρωτιούνται «Ποιος πραγματικά είμαι;» , «Τί άκριβώς έχει γραφτεί στο βιβλίο της ζωής για μένα;» , «Μήπως αυτό που κάνω είναι σωστό ή μήπως λάθος;» , «Αν κάνω αυτό τί αντίκτυπο θα έχει στην ζωή μου;». Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί, ένας έφηβος ακόμα και ένας σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Απάντηση σε αυτά δυστυχώς κανείς θνητός δεν μπορεί να δώσει.

Ο μόνος που μπορεί να αγκαλιάσει τις ανησυχίες σου, να μοιραστεί τον πόνο και τον φόβο σου, να σκύψει και να σου πει εγώ είμαι εδώ είναι μόνο ο Κύριός μας.

Βέβαια τώρα κάποιος μπορεί να μου πει: « Ωραία τα λες, αλλά πού θα τον βρω να τον ρωτήσω όλα αυτά;», και μεταξύ μας δίκιο θα έχει. Η απάντηση είναι τόσο απλή. Για κάθε άνθρωπο έρχεται μια στιγμή στην ζωή του που βιώνει κάποιες όχι και τόσο καλές καταστάσεις που τον κάνουν να αναθεωρήσει τα πάντα που είχε μεχρι τότε δεδομένα και να αρχίσει να ψάχνει την αλήθεια. Εκείνη ακριβώς την στιγμή βρίσκει τον Θεό. Εκείνη την στιγμή ο Κύριος παίρνει όλο του τον φόβο και τον πόνο και τον μετατρέπει σε ελπίδα και χαρά.

Οι περισσότεροι θα σκεφτείται πάλι: «Χμμμ, ωραία και τί, πρέπει να συμβούν δυσκολίες για να αναζητήσω την αλήθεια;». Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας τους ανθρώπους πρέπει να ζήσουμε έναν αβάσταχτο πόνο για να κατευθυνθούμε με ειλικρίνεια προς τον Θεό. Όταν όλα γκρεμιστούν γύρω μας, όταν νιώσουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας λυτρώσει από αυτό το συναίσθημα της πτώσης τότε μόνο έρχεται ο Κύριος-ο Λυτρωτής μας- να μας χαρίσει απλόχερα την Αγαπη Του!!

Σε ένα βιβλίο κάποτε είχα διαβάσει ότι η πραγματική αγάπη δεν απαιτείται ούτε παρακαλείται, απλά κερδίζεται!! Οπότε και εμείς πρέπει να την κερδίσουμε. Τίποτα δεν χαρίζεται στον άνθρωπο χωρίς να παλέψει γι’ αυτό-ούτε καν μια θέση στην μεγάλη αγκαλιά του Κυρίου. Επομένως, ένα σημαντικό πρόσωπο στην ζωή κάθε χριστιανού είναι ο πνευματικός του.

Ο πνευματικός «παίζει» τον ρόλο του διαμεσολαβητή-της φωνής του Κυρίου στους ανθρώπους. Είναι αυτός που μας ζει, που  μας συμβουλεύει, που βιώνει με εμάς τις δυσκολίες μας και τις κάνει δικές του. Είναι αυτός που μέρα με την μέρα φέρνει τον Χριστό στην ψυχή μας.

Με την βοήθειά του λοιπόν, την ειλικρινή μετάνοιά μας και την συνεχή «δουλειά» τελικά παίρνουμε απάντηση σε όλα!!

Η ζωή μας γίνεται ομορφότερη. Παίρνει τα πιο λαμπερά χρώματα..

Νιώθουμε σαν παιδιά, ζούμε σαν παιδιά. Χωρίς κακίες και μίση. Μόνο με Αγάπη στην ψυχή μας για όλους και όλα.

Μόνο μα Αγάπη.

Γεμάτοι με Αγάπη.

@ Μαρίνα @

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: »Γέροντες της εποχής μας»)

(Ευχαριστούμε την @Μαρίνα@ που μας έστειλε το κείμενο)


About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης