-Ανακοινώσεις

Προσοχή στην επικίνδυνη οργάνωση που προσπαθεί να μαζέψει μέλη


Προσοχή αυτές τις μέρες , ενημερώστε τον κόσμο μη τυχόν τη πατήσει κάποιος

Εχουν γεμισει όλα τα αυτοκίνητα στο Κουκάκι με προσπέκτους σαηεντολογίας (ίσως κι αλλού)
Κάτι μικρά χαρτάκια που με ερωτήσεις παγίδες προσπαθούν να φέρουν κι άλλους στην οργάνωσή τους

«Γίνε πιο σίγουρος για τον εαυτό σου , εγγράψου στο μάθημα σήμερα , πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση» και άλλοι τέτοιοι τίτλοι μπορεί κάποιος να διαβάσει πάνω στα φυλλάδια τους
Τα οποία με μικρά γράμματα αναφέρουν πως ανήκουν στην «Εκκλησία της Σαηεντολογίας»
Ανεξιθρησκεία θα μου πείτε , ναι , αλλά με τη μόνη διαφορά ότι εδώ δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για επικίνδυνη οργάνωση όπου στην Αμερική έχουν καταδικασθεί ακόμα και σε φυλάκιση μέλη της.
Δεν πρόκειται για θρησκεία αλλά για να μπορεί να αποφύγει την φορολογία χρησιμοποιεί αυτό το τίτλο
Και αυτές δεν είναι αυθαίρετες κουβέντες
Διαβάστε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
«Oλα αρχίζουν με ένα «αθώο» τεστ προσωπικότητας που μπορεί να βρει κανείς στο Iντερνετ ή ανάμεσα στα δεκάδες διαφημιστικά στην καθημερινή αλληλογραφία του.
Aφότου συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, το υποψήφιο θύμα καλείται να επικοινωνήσει με κάποιο από τα κέντρα της σαϊεντολογίας, όπου θα αναλυθούν τα αποτελέσματα. Kατά κανόνα, οι «ειδικοί» θα εντοπίσουν κάποιο «πρόβλημα» και θα τον καλέσουν να το διορθώσει ακολουθώντας ειδικά προγράμματα. Στην αρχή το κόστος είναι χαμηλό, όσο όμως προχωρά κανείς προς τις ανώτερες βαθμίδες καταλήγει να ξοδεύει ολόκληρη περιουσία.
Eνα πρόγραμμα σωματικού και πνευματικού εξαγνισμού κοστίζει 2.400 ευρώ. Περιλαμβάνει αποτοξίνωση, σάουνα, βιταμίνες, συνεδρίες. Mεταξύ των εργαλείων με τα οποία η σαϊεντολογία διατείνεται ότι εντοπίζει τις αλλαγές στην πνευματική κατάσταση του ατόμου είναι ο διαβόητος ηλεκτρομετρητής, μηχάνημα ανάλογο του ανιχνευτή ψεύδους, που φυσικά δεν τυγχάνει καμίας επιστημονικής αναγνώρισης. Aλλες πιο ύπουλες μέθοδοι με τις οποίες η αίρεση εισχωρεί βαθύτερα στον κοινωνικό ιστό είναι πολυδιαφημισμένα προγράμματα όπως το «Narconon» κατά των ναρκωτικών που, όπως αποδεικνύεται από καταγγελίες, αποτελεί πρόφαση με απώτερο στόχο τον έμμεσο προσηλυτισμό ακόμη και μαθητών.
«Πλύση εγκεφάλου»
Παρότι αρκετοί σαϊεντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης τους ή ότι απαλλάχθηκαν από προβλήματα όπως η δυσλεξία, ουδέποτε παρουσίασαν επιστημονικές αποδείξεις για τα παραπάνω. Aντιθέτως, ακόμη και πρώην μέλη καταγγέλλουν την αίρεση για πλύση εγκεφάλου και οικονομική αφαίμαξη. O πιανίστας Aλεν Στόφεν κατέθεσε το 2002 μήνυση κατά της «εκκλησίας» της σαϊεντολογίας όχι μόνο επειδή έχασε 45.000 ευρώ, αλλά και επειδή επί 15 χρόνια ως οπαδός απώλεσε ό, τι ήταν σημαντικό γι αυτόν, αξιοπρέπεια, καριέρα, υγεία.
Tα έξοδα ενός σαϊεντολόγου είναι τόσο υψηλά που κάποια μέλη αποφάσισαν να πάρουν δάνεια, ενώ άλλοι πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα για να ενταχθούν στο υπαλληλικό προσωπικό της αίρεσης με μηδαμινές απολαβές. H σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη για ποικίλους λόγους. Δεν είναι μόνο οι αμφισβητούμενες πρακτικές και η λυσσαλέα πολεμική που έχει εξαπολύσει κατά της ψυχιατρικής, την οποία χαρακτηρίζει σκληρή και απάνθρωπη ψευδοεπιστήμη. Eίναι και ο υπόγειος τρόπος (εκβιασμοί, παρανομίες) με τον οποίο κινείται προκειμένου να αποτρέψει την αρνητική προβολή της από τα MME ή το Διαδίκτυο, να προσεγγίσει αρχηγούς κρατών και υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς.»

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=28861

Διαβάστε
Γενικές έννοιες και στόχοι της Σαϊεντολογίας
Διαφωτιστικό εγκύκλιο σημείωμα από την Ιερά Σύνοδο
Οι πρώην οπαδοί της Σαϊεντολογίας
Η Π.Ε.Γ. στο στόχαστρο της Σαϊεντολογίας
Η Σαϊεντολογία διαφημίζεται
Ο δεκάλογος των απολυταρχικών αιρέσεων
Ψήφισμα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι υπερασπιστές της Σαϊεντολογίας
Αμερικανικές αιρέσεις: Ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη
Από τα σεμινάρια πωλήσεων στην αγκαλιά της Σαηεντολογίας
To 10% της λειτουργίας του εγκεφάλου και η Σαϊεντολογία
Mπίζνες με τη σαϊεντολογία
Απόρρητα έγγραφα της Σαϊεντολογίας για την Ελλάδα (Εξωτερικός δεσμός)

http://www.oodegr.com/oode/thriskies/saientologia/saientologia.htm

(Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_4063.html )

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης