Άγιον Όρος Ανακοινώσεις Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Φωτοθήκη

Πανήγυρη Αγίου Ευδοκίμου [μέρος 2ο – τελευταίο], (με πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Μετά από 2, 5 ολόκληρες ώρες ξεκούρασης  (!), ξαναμπήκαμε στο Καθολικό για να συνεχίσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου.

Ήταν ακόμα νύχτα όταν ακούστηκε η προειδοποιητική καμπάνα και ήταν ακόμα νύχτα όταν προσκυνητές και μοναχοί άρχισαν να πηγαίνουν προς το Καθολικό της Μονής. Ο αέρας γέμισε πάλι σιγά σιγά με την μουσική των Αγγέλων. Το λιβάνι πλημμύρισε τον χώρο γεμίζοντας τον Ναό με μια ουράνια ευωδία.

Η Θεία Λειτουργία άρχισε και στην πορεία της, παρακολουθήσαμε την χειροτονεία του π. Θεοφάνη Βατοπαιδινού και την χειροθεσία του εορτάζοντος π. Ευδοκίμου. Για άλλη μια φορά είχαμε γίνει μάρτυρες ενός Μυστηρίου της ζωντανής μας πίστεως.

Η εορταστική Τράπεζα που ακολούθησε, ικανοποίησε τις υπόλοιπες αισθήσεις των προσκυνητών αφού ακόμη και τα κόλυβα με αποτυπωμένη την εικόνα του Αγίου ήταν ένα μικρό έργο τέχνης που δεν σου έκανε καρδιά να φας…

Άγιε μου Ευδόκιμε, αξίωσε μας να είμαστε πάλι κοντά σου και του χρόνου.

Μακάρι η χάρις του να μας σκεπάζει όλους.

Αμήν.

Ζήσης Παπανικολάου

(Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2010/10/18/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-2%CE%BF-%CF%84/ )

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης