-Ανακοινώσεις

Συναυλία του Αρτέμη για το νέο του CD στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 16 Μαΐου.

Αρτέμης - συναυλίαΤην Παρασκευή 16 Μαΐου στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33 – Θεσσαλονίκη), ο ΑΡΤΕΜΗΣ με συνοδεία των ΡΥΘΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ (Junior SP. & DJ Flipside) στα Decks αλλά και με ζωντανά τύμπανα, θα ερμηνεύσει ζωντανά Ολόκληρο το νέο Album, καθώς και κομμάτια από ολόκληρη την δισκογραφική του πορεία ως Terror X Crew – Aρτέμης / Eυθύμης – Αρτέμης.
Ένα χορταστικό Setlist που θα αποτελείται από 30 (!) κομμάτια, με τον Αρτέμη να βρίσκεται 90 και πλέον λεπτά επί σκηνής, με πολλές διαφορετικές εκδοχές και Re-Edits στα Instrumentals, κάποιες εκ των οποίων θα ακουστούν για πρώτη φορά.
Πριν τον ΑΡΤΕΜΗ θα εμφανιστούν στην σκηνή οι SIFU VERSUS, JAMSTER και ISO XL, σε ένα Live που υπόσχεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στην πόρτα, ενώ οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 21:00.
Σημεία προπώλησης :
Style Matters Tattoo – Μητροπόλεως 61
Music Land – Μητροπόλεως 102
Sterodisk – Αριστοτέλους 4
Rover Bar – Σαλαμίνος 6

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

ΑΡΤΕΜΗΣ – MASHUP SESSIONS VOL.II : ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Αρτέμης οραματίζονταν την δημιουργία μίας σειράς Concept δίσκων στους οποίους θα μετέτρεπε έργα γνωστών συνθετών σε σύγχρονες μουσικές νόρμες και θα «πάταγε» επάνω τους στίχους του είτε από την 20ετή δισκογραφική του πορεία, είτε νέους, γραμμένους ειδικά για τις ανάγκες του εκάστοτε Album.
Τον Δεκέμβριο του 2010, υλοποίησε την ιδέα του αυτή, καθώς διασκεύασε έργα του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, στην κυκλοφορία «ΑΡΤΕΜΗΣ – Mash-Up Sessions I : Σταμάτης Σπανουδάκης» και τρεισήμισι χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2014, κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς Concept δίσκων, το «ΑΡΤΕΜΗΣ – Mash-Up Sessions II : Νίκος Παπακώστας» και όπως προκύπτει από τον τίτλο του Album, αυτήν την φορά ο Αρτέμης συναντιέται μουσικά με τον πολυβραβευμένο Έλληνα συνθέτη Νίκο Παπακώστα.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 7 κομμάτια και η βάση του είναι το Old School Hip Hop, καθώς 5 από τα κομμάτια του δίσκου θα ξυπνήσουν μνήμες από τις Terror X Crew εποχές, όπου οι ταχύτητες και το ύφος των κομματιών κινούνταν σε Boom Bap και Breaks μουσικά μονοπάτια. Στα άλλα 2 κομμάτια του δίσκου, μπορεί κανείς να δει τις μουσικές εξερευνήσεις του Αρτέμη, καθώς το ένα είναι σε Ambient / Dub ύφος, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει από το Album και ένα κομμάτι με βαριές κιθάρες και Brutal Metal φωνητικά.
To Mash Up Sessions II, όπως και όλες οι προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Αρτέμη, συγκέντρωσε μουσικούς από ποικίλα μουσικά φάσματα, καθώς στον δίσκο συμμετέχουν οι : Γεωργία Καλαφάτη (Sugahspank), Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia), Εβίτα Μπενετάτου, Αναστασία Ζαννή και ο DJ Ever B.
Την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, παραγωγή και μίξη του δίσκου ανέλαβαν εξ’ολοκλήρου το δίδυμο μουσικών παραγωγών Junior SP. και Dimos Markos, ενώ το Mastering έκανε ο Dimos Markos στο Block 25 Studio.
Παραγωγή: Διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Ο Αρτέμης είναι ιδρυτικό μέλος των Terror X Crew, οι οποίοι από το 1992 μέχρι και το 2002 (οπότε και διαλύθηκαν) καθόρισαν τον όρο «Σκληροπυρηνικό Hip Hop». Το 2004, ο Αρτέμης μαζί με τον Ευθύμη επέστρεψαν στην δισκογραφία ως “Αρτέμης-Ευθύμης” (κατά κόσμον Α/Ε) και συνέχισαν το έργο τους στο ίδιο σκληροπυρηνικό ύφος.

Ήδη από το 2010 και μετά, ο Αρτέμης έχει κυκλοφορήσει άλλες Τέσσερις Solo δουλειές, τα Mash-Up Sessions I : Σταμάτης Σπανουδάκης (Δεκέμβριος 2010)
Λυκόσχημος Αμνός (Δεκέμβριος 2011)
Νέο Στυλ (Νοέμβριος 2013)
Αρτέμης – MashUp Sessions II : Νίκος Παπακώστας (Απρίλιος 2014).

logo-sima-gerontesmas

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης