-Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Το όνομά μας είναι το έδαφός μας” – Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 1-2-2018

Το ὄνομά μας εἶναι ἡ ψυχή μας. Το ὄνομα μας εἶναι το ἔδαφός μας

Τα μέλη τοῦ “Ὀρθόδοξου Χριστιανικοῦ Συλλόγου Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστης” χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο που ὀργανώνουν οἱ Παμμακεδονικές Ἑνώσεις στην Ἀθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ὡς Ὀρθόδοξοι βιώνουμε τις συνέπειες τῆς πνευματικῆς μας ραθυμίας. Ἀφήσαμε τους ἐκκλησιασικούς μας ἡγέτες στη Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου τῆς Κρήτης το 2016, να ὀνομάσουν τους αἱρετικούς, Παπικούς, Προτεστάντες και Μονοφυσίτες, ὡς Ἐκκλησία. Σήμερα ἀποροῦμε για το κατάντημα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, και τόσα ἄλλα. Αὔριο μᾶς περιμένει ἡ ὑποταγή στον Πάπα, στην Νέα Ἐποχή, στην Πανθρησκεία. Ἀμελήσαμε τον ἀγώνα και κινδυνεύουμε να χάσουμε την οὐράνια πατρίδα μας.

Ὡς Ἕλληνες ἂς μην ἐπαναλάβουμε τα λάθη μας. Αὐτή τη φορά πρέπει να φανοῦμε συνεπεῖς και να μην ἀμελήσουμε την ὑπεράσπιση τῆς ἐπίγειας πατρίδας μας, τῆς Ἑλλάδας. Να ἀντισταθοῦμε στην παραχάραξη τῆς μακραίωνης ἱστορίας μας, και να ἀπαιτήσουμε να μην ὀνομαστεῖ το σλαβοαλβανικῆς ἐθνοτικῆς σύνθεσης κράτος τῶν Σκοπίων με το ὄνομα τῆς ἰδιαίτερης πατρίδας μας τῆς Μακεδονίας ἢ με συνθετικό που να φέρει τη λέξη Μακεδονία καθ’ οἱοδήποτε τρόπο και σε ὁποιαδήποτε γλώσσα. Ἡ ἐμπειρία ἔδειξε ὅτι μικρή ὑποχώρηση σήμερα ἐγκυμονεῖ μεγάλες καταστροφές αὔριο.

Ἂς γίνει ἡ Μακεδονία μας ἀφορμή για την ἐθνική και πνευματική μας ἀφύπνιση, για την ὑπεράσπιση τιμαλφῶν τοῦ γένους μας. Με ὅλη τη δύναμη τῆς ψυχῆς μας θα φωνάζουμε πάντοτε:

Ὅπως ἡ Ἐκκλησία εἶναι μία και εἶναι Ὀρθόδοξη,
ἔτσι και ἡ Μακεδονία εἶναι μία και εἶναι Ἑλληνική.

 

πηγή

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης