-Δικτυακή Τηλεόραση βίντεο-Γέρων Εφραίμ ΦΙλοθεΐτης

Δείτε το ρωσικό ντοκιμαντέρ «Γέροντας Εφραίμ Της Αριζόνας» με ελληνικούς υπότιτλους.

Ο Αγιορείτης μοναχός Εφραίμ (Μωραΐτης) ήρθε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1972, κατόπιν προσκλήσεως πνευματικών τέκνων του. Μίλησε με τους ανθρώπους, συμβούλεψε, παρηγόρησε, δίδαξε…

Οι Αμερικανοί αισθάνονταν την ανάγκη να ζήσουν το λόγο του Ευαγγελίου και να αναζητήσουν μια πραγματική πνευματική ζωή και έτσι ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο.

Ένα-ένα ίδρυσε δεκαεννέα Ορθόδοξα μοναστήρια, ανδρικά και γυναικεία, σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά: Νέα Υόρκη, Τέξας, Φλόριντα, Ουάσιγκτον, Νότια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Ιλινόις, Καλιφόρνια, Μίτσιγκαν, Μόντρεαλ και Τορόντο.

Το πρώτο μοναστήρι στις ΗΠΑ, η Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου, ιδρύθηκε το 1995 στην άνυδρη έρημο της Αριζόνα. Η αρχική στέγαση του γέροντα Εφραίμ και των υποτακτικών του ήταν μέσα σε τέσσερα τρέιλερ.

Σήμερα το μοναστήρι είναι μία ανθισμένη όαση, με τον αριθμό των επισκεπτών στην Αριζόνα να κατέχουν τη δεύτερη θέση, ελαφρώς πίσω από αυτών του Grand Canyon.

Ο Γέροντας Εφραίμ τώρα ζει στο μοναστήρι και είναι πνευματικός οδηγός για χιλιάδες απλούς ανθρώπους, που έρχονται στην Αριζόνα από όλο τον κόσμο.

Μετάφραση Έκτακτο Παράρτημα
Πηγή http://orthognosia.blogspot.gr

ΠΗΓΗ

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης