Ανακοινώσεις βίντεο-Άγιον Όρος βίντεο-Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Δικτυακή Τηλεόραση

Στην Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου μετά από τρεις αιώνες η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.(VIDEO)

Παναγία Οδηγήτρια - Ι.Μ.Ξενοφώντος

Ανταπόκριση Άγιο Όρος – Γιώργος Θεοχάρης

Ο Ηγούμενος της Μ.Βατοπαιδίου μιλά στο »Αγιορείτικο Βήμα».

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια αναμένεται σήμερα  στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της »Οδηγήτριας» από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος . Στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας και στον εορτασμό των Αγίων Βατοπαιδινών πατέρων θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Διαυλείας κ.Γαβριήλ.

Η εικόνα  της Παναγίας της Οδηγήτριας θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου  από τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος, γέροντα Αλέξιο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Βατοπαιδινών πατέρων που εορτάζεται αύριο 10 Ιουλίου παλαιό, 23 Ιουλίου νέο ημερολόγιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εικόνα της Παναγίας της οδηγήτριας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος τους τελευταίους τρεις αιώνες.
Είχε μεταφερθεί στην ΕΝ λόγω Μονή με θαυμαστό τρόπο από το Βατοπαίδι.Ο Ηγούμενος Εφραίμ μίλησε αποκλειστικά στο »Αγιορείτικο Βήμα» για τον εορτασμό των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων και την έλευση της Αγίας εικόνας στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.Τέλος, η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο Βατοπαίδι μέχρι αύριο το απόγευμα.
____________________"Ακολουθείστε μας στα Social Media"____________________

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης