Ανακοινώσεις

Ο Αστυνομικός, ο Ηγούμενος Εφραίμ, τα πλαστά πιστοποιητικά…και η αλήθεια!!!

Aβάσιμη  και ανυπόστατη προκύπτει, μέσα από ρεπορτάζ του agioritikovima.gr,   η ένορκη κατάθεση του πρώην αστυνομικού του Αγίου Ορους κ.Δημήτρη Σιδερίδη που καταγγέλει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμαδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο ότι με πλαστά πιστοποιητικά εμφάνιζαν δύο ηλικιωμένους μοναχούς ως νεκρούς προκειμένου να  τα χρησιμοποιήσουν για τον φάκελο των διεκδικήσεων της  Μονής.

Το agioritikovima.gr ταξίδεψε στη Μονή Βατοπαιδίου και εξασφάλισε αποκλειστικά φωτογραφίες με τους τάφους των εν λόγω μοναχών που αποκαλύπτουν…την ακριβή ημερομηνία της κοίμησης τους.Με αποτέλεσμα οι ισχυρισμοί του εν αποστρατεία αστυνομικού  να καταρρίπτονται. Αλλά να γεννιούνται άλλου είδους ερωτηματικά..

Πιο συγκεκριμένα, στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ στις 12 τα μεσάνυχτα (13-10-2010) παρουσιάστηκε η εξής “συγκλονιστική” είδηση:

«Πρώην αστυνομικός του Αγίου Όρους καταγγέλει με ένορκη κατάθεση που προσκόμισε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ότι οι μοναχοί Αρσένιος και Εφραίμ με πλαστά πιστοποιητικά εμφάνιζαν νεκρούς μοναχούς οι οποίοι απεβίωσαν δέκα χρόνια αργότερα. Τα μέλη της Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αφού διασταυρώσουν την  καταγγελία θα αποστείλουν τον σχετικό φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Στη συνέχεια είδαμε σε κάποια blog να γράφονται τα παρακάτω:

«Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου ζητά να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, αστυνομικός που υπηρετούσε στο Άγιο Όρος και φέρεται να εκδιώχθηκε, όταν αποκάλυψε απάτες των δύο μοναχών. Ο αστυνομικός εν αποστρατεία Δημήτρης Σιδερίδης κατέθεσε σε συμβολαιογράφο και αιτείται να παραθέσει τα στοιχεία ενώπιον της επιτροπής, ότι το 1995 και το 1996 κατέθεσαν ψευδώς στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους ότι δύο υπέργηροι μοναχοί, ο Ραφαήλ και ο Στέφανος είχαν αποβιώσει, προκειμένου να αποσπάσουν πλαστά πιστοποιητικά θανάτου τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για το φάκελο των διεκδικήσεων της Μονής.
Στην πραγματικότητα, οι δύο μοναχοί πέθαναν το 2004 και το 2006, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ενώ ήταν ζωντανοί φέρονταν να έχουν πεθάνει στη Μονή Βατοπεδίου.Μάλιστα, όπως έχει καταθέσει ενώπιον συμβολαιογράφου ο εν αποστρατεία αστυνομικός, οι Εφραίμ και Αρσένιος, άλλαξαν ακόμη και τις ημερομηνίες θανάτου στους τάφους των δύο μοναχών για να μην γίνει αντιληπτή η απάτη.Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι εναντιώθηκε στη συγκάλυψη της απάτης των Αρσένιου και Εφραίμ, απομακρύνθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους μετά από παρέμβαση των δύο μοναχών».

Οι φωτογραφίες με τους τάφους των κεκοιμημένων μοναχών καταρρίπτουν τον μύθο…

Αποκλειστικά το agioritikovima.gr  φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες με τους τάφους των δύο μοναχών που απεβίωσαν πολύ νωρίτερα από ότι υποστηρίζει στη ένορκη κατάθεση του ο πρώην αστυνομικό

Ιδού οι φωτογραφίες που δείχνουν  την ημερομηνία αποβίωσης τους.

Αν ήταν αληθινά αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Σιδερίδης στον σταυρό του τάφου του π. Ραφαήλ θα έπρεπε να γράφει έτος αποβίωσης 2004 ή την «πλαστή» από τους βατοπαιδινούς πατέρες 1995. Όμως στο σταυρό γράφεται το πραγματικό έτος θανάτου 1997.

Επίσης στον σταυρό του τάφου του π. Στεφάνου θα έπρεπε να γράφει έτος αποβίωσης 2006 ή την «πλαστή» από τους βατοπαιδινούς πατέρες 1996. Όμως στο σταυρό γράφεται το πραγματικό έτος θανάτου 1999.

Οι ληξιαρχικές πράξεις θανατου των μοναχών

Επίσης, ως αποδεικτικά στοχεία  για την αληθινή ημερομηνία αποβίωσης των δυο ηλικιωμένων  μοναχών αποτελούν και οι ληξιαρχικές πράξεις που εξασφαλίσαμε απο τη Μονή.

Στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που έχουν εκδοθεί απο τη Μονή γράφονται ότι, ο «Μοναχός Ραφαήλ, κατά κόσμον Ιωάννης Ζαφειρούδης του Μιχαήλ και της Μαρίας, γεννηθείς τη 10-1-1914 εν Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής… απεβίωσε τη 13η Απριλίου (π. ημερ.) 26η Απριλίου (ν. ημερ.) έτους 1997», ενώ ο «Μοναχός Στέφανος, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σουβλάκης του Δημητρίου και της Χρυσής, γεννηθείς της 12-11-1906 εν Μεσημβρία της Ανατολικής Ρωμυλίας… απεβίωσε τη 2α Αυγούστου (π. ημερ.) 15η Αυγούστου (ν. ημερ.) έτους 1999».

Τι υποστηρίζει η Μονή

Φιλικοί κύκλοι της Μονής που απευθύνθηκε το agioritikovima.gr κάνουν λόγο για πρωτοφανή συκοφαντία εις βάρος του γέροντα Εφραίμ και του πατέρα Αρσένιου.

Και διερωτώνται;

΄΄Για ποιό λόγο θα έπρεπε ο Γέροντας Εφραίμ και ο π. Αρσένιος να αποσπάσουν πλαστά πιστοποιητικά θανάτου από τους γέρους μοναχούς; Μήπως θα βοηθούσαν στην εύρεση του φακέλου των διεκδικήσεων της Μονής; Μα όλα τα έγγραφα φυλάσσονται στο Αρχείο της Μονής. Δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος μοναχός κάτι προσωπικά και μάλιστα αυτά τα γεροντάκια, που ήταν αμόρφωτα και ανήμπορα.Γιατί δεν αποκάλυψε τότε πριν 15 χρόνια αυτήν τη σκευωρία ο πρώην αστυνομικός ώστε να απέφευγε την άδικη εκδίωξή του από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους;Να σημειώσουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ και ο π. Αρσένιος κατηγορούνται ότι άλλαξαν τις ημερομηνίες θανάτου στους τάφους των μοναχών π. Ραφαήλ και π. Στεφάνου για να μη γίνει αντιληπτή η απάτη.Απορούμε ποια η σκοπιμότητα όλων αυτών των συκοφαντιών και ποιο είναι το παρασκήνιο αυτών των δραστηριοτήτων;΄΄

Τι φταίει άραγε;

Πάντως, οπως να ερημενευσει κανείς αυτή την καταγγελία του αστυνομικού μένει έκληκτος και θέτει πολλά ερωτηματικά..Τι κρύβετε άραγε πίσω από  τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του ηγουμένου Εφραίμ και του πατέρα Αρσένιου;

Μία προσωπική πικρία.. του εν αποστρατεία αστυνομικού μπορεί να οδήγησε σε μία τέτοιου είδος συκοφαντική πράξη;

Και τώρα βγήκε την ευκαιρία να την εκφράσει …στην προανακριτική επιτροπή της βουλής;Ή μήπως είναι μία υποκινούμενη κίνηση προερχόμενη από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα… που στοχευουν στη σπίλωση των μοναχών και της Μονής εν μέσω μάλιστα της δικαστικής και πολιτικής διερευνησης της υπόθεσης για να δικαιωθούν πολιτικά;

Διότι όπως δείχνουν τα πράγματα στην υπόθεση Βατοπαιδίου και πολιτικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται σε προσωπικό επίπεδο ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.Ας αφήσουν λοιπόν τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και να μην προσπαθούν κάποιοι…να δημιουργήσουν σκάνδαλα ανύπαρκτα χτυπώντας τους μοναχούς.

Επειδή, ουδείς νοήμων πολίτης  παίρνει  στα σοβαρά τέτοιου είδους ένορκες καταθέσεις(βάση στοιχείων που σας παρουσιάσαμε είναι αναληθή), καλό θα είναι οι καταγγέλοντες….να γνωρίζουν ότι κινδυνευουν να γίνουν καταγγελόμενοι…Μαζί και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως ο τηλεοπτικός σταθμός της ΝΕΤ  που την είχαμε συνηθίσει στην εγκυρη πληροφόρηση.

Χωρίς στοιχεία η κρατική τηλεόραση που όλοι πληρώνουμε εβγαλε το μεγαλο σκάνδαλο…

Όταν χρησιμοποιούνται …ακόμη και κρατικά μέσα ενημέρωσης  για να αμαυρώσουν την εικόνα Αγιορείτικης Μονής και των μοναχών τότε κάτι δεν πρέπει να υποπτευόμαστε…;

Αποστολή -Μονή Βατοπαιδίου Αγιο ορος

Του Γιώργου Θεοχάρη

(Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=911:2010-10-15-23-27-59&catid=99:news&Itemid=369 )

____________________"Ακολουθείστε μας στα Social Media"____________________

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης