Ανακοινώσεις

Δελτίο τύπου εκδήλωσης για τον Άγ. Γεράσιμο Παλλαδά (Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2014).

Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου - logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά (1714-2014), πατριάρχη Αλεξανδρείας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel και ώρα 7:00 μ.μ. προς τιμή του αγίου, όπου θα προβληθεί το πρόσωπο και το έργο του αγίου Γερασίμου, που τυγχάνει άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Ο άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς γεννήθηκε στην Κρήτη και σταδιοδρόμησε ως δάσκαλος και ιερωμένος σε πολλές περιοχές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Διετέλεσε μητροπολίτης Καστορίας και Αδριανουπόλεως και στη συνέχεια εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας, θέση στην οποία παρέμεινε επί είκοσι δύο συναπτά έτη. Διακρίθηκε για το ποιμαντικό και διοικητικό του έργο, ενώ αναδείχθηκε έξοχος ιεροκήρυκας και συγγραφέας. Κοιμήθηκε οσιακώς στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το 1714. Το συγγραφικό του έργο υπήρξε πλούσιο και πολυσχιδές. Με αφορμή την συμπλήρωση 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδᾶ η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ωφελίμων Βιβλίων κυκλοφορούν τον πρώτο τόμο των «Απάντων» του συγγραφικού του έργου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο και το πρόσωπο του αγίου Γερασίμου Παλλαδά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, ο Μητροπολίτης Κενύας κ. Μακάριος, ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, η Ελένη Χατζόγλου-Μπαλτά που τυγχάνει και η επιμελήτρια του τόμου. Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον Κωνσταντίνο Μανάφη, ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό ντοκυμανταίρ για την εποχή, το πρόσωπο και τη δράση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά με τίτλο: «Στα μονοπάτια της αγιότητος – Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς».

Χορηγός επικοινωνίας:

πεμπτουσία - logo

Είσοδος ελεύθερη

____________________"Ακολουθείστε μας στα Social Media"____________________

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης