-Ανακοινώσεις -Κάρτα του πολίτη

Οι Έλληνες τάσσονται ενάντια στη «Κάρτα του Πολίτη» και η «νέα τάξη» ετοιμάζει νέους φόρους για να τους «γονατίσει» – Ιεροί προβληματισμοί για την «κάρτα πολίτη»

Δεχόμενοι ασφυκτικές πιέσεις από πιστούς αλλά και χριστιανικές οργανώσεις σχετικά με το ΑΜΚΑ και την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, οι Συνοδικοί ιεράρχες αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης (12/10), να διερευνήσουν νομικά το όλο ζήτημα. Όπως ανακοινώθηκε: »Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε συνεργασία με ειδήμονες καθηγητές των τομέων της Ορθοδόξου Δογματικής, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής, του ζητήματος της έκδοσης της «Κάρτας του Πολίτη». Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί σχετική εισήγηση».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις από μέλη χριστιανικών οργανώσεων αλλά και ενοριτών προς την κεντρική εκκλησία ήταν αφόρητη. Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη Κυριακή (10/10), σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες διανεμήθηκαν φυλλάδια, όπου το ΑΜΚΑ και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη συνδεόταν με το ηλεκτρονικό σφράγισμα. Μάλιστα οι χριστιανικές οργανώσεις που έχουν προχωρήσει και σε διαδικτυακή εκστρατεία καλούν ευθέως τους πιστούς να μην παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Όσον αφορά το εσωτερικό της ιεραρχίας υπάρχουν μητροπολίτες που ζητούν ευθέως σύγκρουση με την πολιτεία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά τελικά επικράτησε η ψυχραιμότερη πρόταση να διερευνηθεί νομικά το όλο ζήτημα και ειδικά αν είναι αντισυνταγματική η υποχρεωτικότητα του μέτρου της ηλεκτρονική κάρτας και εν συνεχεία, η εκκλησία να ξεκινήσει διάλογο με την πολιτεία.

(Πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_5487.html )

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης