-Χαράλαμπος

Κύμα επίθεσης εναντίον του Αγίου Γέροντος Παϊσίου με στόχο την Ορθόδοξη Πίστη!!!

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί Χαίρετε εν Κυρίω Πάντοτε!

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει εμφανιστεί ένα κύμα επίθεσης εναντίον του Αγίου Γέροντα Παΐσιου, με στόχο να αμαυρώσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας, μέσα από διάφορα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν δήθεν σχόλια και λόγια του Αγίου Γέροντα.

Γνωρίζοντας και ζώντας τον τρόπο ζωής και έκφρασης του Αγίου Γέροντος Παϊσίου, καθώς και των πνευματικών του τέκνων, ένας εκ των οποίων είναι ο Πνευματικός μου Πατέρας τα τελευταία 27 χρόνια, είναι εύκολο να αντιληφθώ ότι τα λόγια αυτά δεν ειπώθηκαν ΠΟΤΕ από τον Άγιο Γέροντα. Αυτό είναι, επίσης, πολύ εύκολο να το αντιληθφούν και όλοι όσοι έχουν αντίστοιχες εμπειρίες με μένα, καθώς και όλοι όσοι έχουν μελετήσει τους λόγους και τα βιβλία του Αγίου Γέροντα Παΐσιου. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές και επισκέπτες του Αγίου Όρους που στο παρελθόν συνάντησαν τον Άγιο Γέροντα, μέχρι πριν από την κοίμησή του και όχι μόνο.

Ό, τι να κάνει και να λέει ο οποιοσδήποτε από τους πολέμιους της Ορθοδόξου Πίστεώς μας δεν μπορεί να κάνει τίποτε να ανατρέψει το σχέδιο του Θεού που οδηγεί και σκεπάζει η Αγάπη Του. Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος είχε πει:»Ο Θεός μας αγαπά τόσο πολύ, που μας έχει επιτρέψει ακόμη και να μην Τον αγαπούμε». Πόσο εύκολο είναι, θα αναρωτηθεί ένας πατέρας ή μία μάνα, να αντέξει να βλέπει ότι το παιδί του/της όχι μόνο δεν τον/την αγαπά, αλλά τον/την αποστρέφεται και τον/την πολεμά!! Αλήθεια ποιος γονιός θα το άντεχε αυτό; Πόσο ασύλληπτα μεγάλη είναι η Αγάπη του Θεού Πατέρα μας για μας δίνει τέτοια ελευθερία και να μας επιτρέπει κάτι τέτοιο, που εμείς σαν άνθρωποι, ούτε κατά διάνοια μπορούμε να αντέξουμε; Και επιπλέον, το Μεγαλείο της Αγάπης Του, δεν σταματά εκεί, αλλά περιμένει με υπομονή να μας δώσει την ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ!!!

Η Παναγιά μας και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος να σας σκεπάζουν και να σας οδηγούν πάντοτε!!

Με Αγάπη Χριστού
Χαράλαμπος

About the author

Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης